чевларската индустрија

3D печатење зголемува чевларската индустрија

鞋 应用 4

                                  A серија на Најк чевли испечатени од страна на SL 3D печатач во центар Шангај предводник на продавница 

Во последниве години, 3D печатење технологија постепено се навлезе во областа на чевларската. Од kanban калапи за чевли за пескарење чевли калапи, калапи за производство, па дури и готови стапала чевли, се чини дека технологијата 3D печатење може да се види насекаде. Иако 3D печатени чевли се уште не се популаризира во продавници за чевли, се должи на дизајн потенцијал и можности за персонализација на 3D печатени чевли, многу гиганти чевли дома и во странство често се направени напори во оваа нова област технологија во последниве години.

Забрзување верификација на проектот и да се скрати во циклусот на развој

鞋 应用 1

Во раната фаза на обувки дизајн, чевли мувла примероци обично се користат традиционални алатки како што се стругове, вежба битови, удирање машини и машини. Процесот на производство е многу време и зголемување на времето потребно за дизајнирање и проверка на чевли калапи време. Спротивно на тоа, 3D печатење може автоматски и брзо да конвертирате примероци компјутер чевли во модели, кои не само што ги надминува ограничувањата на традиционалните процеси, но, исто така, ја враќа дизајн концепт подобро, и да соработува со тестирање и оптимизација.

Неограничен број на структура, висока ефикасност и флексибилност

鞋 应用 2

Врз основа на предностите на дигиталните брзо производство, технологија на 3D печатење не е ограничена со структура, дозволувајќи им на дизајнерите да се ослободи својата инспирација. Покрај тоа, флексибилност 3D печатење овозможува на дизајнерите да ги менувате дизајни и да се намали однапред трошоци поради мувла rework.

3D печатење alows на posibility на personalilzed прилагодување

鞋 应用 3

 се очекува дека 3D печатени чевли може да биде персонализирана costomization за цивилите. Обично, поради трошоците на процеси, суровини, истражување и развој, цената на кориснички чевли е многу повисока од онаа на обичните чевли. 3D печатење може да се намали цената на калапи, скратување на циклусот на развој и да се обезбеди материјал користење. Во иднина, се очекува да ги задоволи индивидуалните потреби на потрошувачите во процесот на производство, а минимизирање на трошоците за производство на претпријатијата.

Воспоставување на клиентите нога информации база на податоци

鞋 应用 5

3D печатење се базира на информации и податоци за моделирање на стапките на корисникот 3D, а потоа користи 3D печатач за производство на влошка, стапала и чевли кои се целосно во согласност со формата подножјето на купувачи, забрзување на оптимизација на производната линија, и доведување практични вежби на персоналните платформа на чевларската индустрија.

3D печатари препорачува

Персоналните персонализација: 3DSL-360 & 3DSL-450

Мала серија на производство: 3DSL-600 & 3DSL-800