архитектонски дизајн

Архитектонски модел 3D печатење

Примената на 3D печатење во областа на архитектурата не е ограничена само на целокупната архитектура 3D печатење, но, исто така, се применува во производството на сложени компоненти, минијатурни модели (модели планирање, тунел симулација на модели, песок табели, итн) за програмата размена и надворешен дисплеј.

微 信 图片 _20181030102126

3D сајт распоред и песок маса 3D печатење

建筑 模型 er

Во сајт распоред и песок маса на 3-димензионална, на привремена изградба на згради, кулокранове, челични шипки, дворови, машини, итн може рачно да се прилагоди. распоред на страницата на проектот и Ки дизајн може да се гледа повеќе интуитивно и длабоко од страна на распоредување, планирање и остварување на изгледот на страницата на масата во песок. 3-димензионална сајт распоред и песок маса, исто така може да ви помогне да се одразува на најновите случувања на сајт, најдете најдобро решение, се оптимизира распределбата на ресурсите, ефикасно да се заштеди на трошоците и подобрување на квалитетот на проектот. 3D печатење е всушност релативно зрели технологија. Во иднина, 3D печатење ќе внесете повеќе и повеќе домаќинства. Можеби може да се печати сите видови на алати, материјали, па дури и машини треба дома, и еден ден може да испечатите на нашата сопствена куќа, и сите имагинација ќе биде потврдена.

建筑 3

Префабрикувани компоненти 3D печатење

Во сајт распоред и песок маса на 3-димензионална, на привремена изградба на згради, кулокранове, челични шипки, дворови, машини, итн може рачно да се прилагоди. распоред на страницата на проектот и Ки дизајн може да се гледа повеќе интуитивно и длабоко од страна на распоредување, планирање и остварување на изгледот на страницата на масата во песок. 3-димензионална сајт распоред и песок маса, исто така може да ви помогне да се одразува на најновите случувања на сајт, најдете најдобро решение, се оптимизира распределбата на ресурсите, ефикасно да се заштеди на трошоците и подобрување на квалитетот на проектот. 3D печатење е всушност релативно зрели технологија. Во иднина, 3D печатење ќе внесете повеќе и повеќе домаќинства. Можеби може да се печати сите видови на алати, материјали, па дури и машини треба дома, и еден ден може да испечатите на нашата сопствена куќа, и сите имагинација ќе биде потврдена.

SL 3D печатач препорачува

Сите серии на 3DSL серија на 3D печатари